• Menu
  • Menu

We zijn er klaar voor!

Wat neem je allemaal mee als je een jaar weg gaat? Hoeveel mag je meenemen? Dat was zowat de meest voorkomende vraag die we afgelopen week te horen kregen.
We ‘mogen’ gerust heel wat meenemen. Ik denk dat de meeste vliegtuigmaatschappijen 20 kg per persoon toelaten. Maar je moet het nog kunnen dragen ook. Wij kozen ervoor om het iets compacter te doen. Al enkele maanden zijn we bezig met het uitzoeken van lichte materialen die wel tegen een stootje kunnen. We nemen ongeveer hetzelfde mee als moest je voor een week op vakantie gaan (of misschien nog minder dan de meeste mensen die een week op vakantie gaan). En natuurlijk ook wasmiddel zodat we regelmatig onze kleren kunnen wassen! We maakten gebruik van veel packing cubes, om zo onze bagage overzichtelijk te houden.

Dit alles past in een kleine trolley (zo eentje die nog niet als handbagage telt) voor elk van ons. Alleen ik neem een net iets grote model mee. Daarnaast nemen we ook elk een rugzak mee. Er zitten zeker en vast nog dingen te veel in, maar die kunnen we er onderweg uitgooien en inruilen voor leuke souvenirs!

Onze koffers. Die van Bernie staat er nog niet bij.

Ik maakte een uitgebreid lijstje van alles wat in onze valies zit. Mensen die ook op wereldreis gaan en interesse hebben, mogen zeker een mailtje sturen.

Hopelijk komt onze bagage altijd heelhuids toe en verliezen we geen koffers onderweg!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment