• Menu
  • Menu

Surabaya

Na enkele drukke dagen boordevol uitstappen, veel vroeg opstaan en weinig (eigenlijk geen) tijd voor schoolwerk, hadden we dringend nood aan enkele rustigere dagen. We boekten een appartementje met gedeeld zwembad in de stad Surabaya om enkele dagen tot rust te komen. Op de luchthaven vond een Amerikaanse dame het al verwonderlijk dat we naar Surabaya reisden. Zelf woonde ze daar, maar ze had er nog maar zelden blanken gezien en vond het bovendien fantastisch dat we onze kinderen meenamen op zo’n lange reis. Dat beloofde in ieder geval. Hopelijk vinden we er wel de pot Nutella en de sushi die we onze kinderen beloofd hadden.

Op het vliegtuig werken we eindelijk nog eens voor school.

Ons appartement blijkt een echte schot in de roos te zijn! We verblijven op de 19de verdieping en hebben een prachtig zicht over de stad. De benedenverdiepingen bestaan uit een fameus shoppingcentrum en ook vanuit het openluchtzwembad op de 3de verdieping heb je een fantastisch zicht!

De eerste avond vallen onze monden verschillende keren open van verbazing. Met de lift kan je vanuit het appartementsgebouw onmiddellijk naar het shoppingscentrum via de benedenverdieping. Daar komen we terecht in een soort kermis/lunapark met heel veel lawaai, heel veel lichtjes en heel veel leuke spelletjes. Bovendien verkopen ze er suikerspin en popcorn! Onze kinderen zijn onmiddellijk verkocht. Later bedenken we een systeem waarmee ze per schoolwerkje centjes kunnen verdienen om op de kermis te verspelen. Ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat ze de rest van de week megaveel schoolwerk verzet hebben?

We wandelen verder door het shoppingcentrum en zien koffiekoeken, donuts, KFC, pizza’s, ijsjes, pannenkoeken… We hoorden verschillende keren WHOAW en WHA! Maar uiteindelijk viel ons oog op een sushirestaurantje. Het was die dag mijn verjaardag en we lieten ons volledig gaan. Eerst een aperitiefje en dan zoveel sushi dat we genoeg hadden om de volgende dag er nog eens van te eten.

De volgende dagen komen we het shoppingcentrum niet eens buiten. Veel van de stad hebben we dus niet gezien. Op het terras van het shoppingcentrum is er elke avond een fameus food festival met live muziek. Iedereen kon eten wat hij wou van de verschillende standjes. Tika had er al enkele vriendjes opgedaan en dus zaten we daar iedere avond. De tweede avond vertelde Tika met fonkeltjes in haar ogen: “Hier voel ik me wel thuis hoor, mama!”

In het shoppingcentrum was er verder ook nog een cinema, een gezelschapsspelletjescafé, een echt leuke binnenspeeltuin en waren er natuurlijk ook nog veel winkeltjes! We vulden dus onze dagen met schoolwerk, zwemmen, lekker eten, verslagjes schrijven, filmpjes monteren, foto’s uitkuisen, ons geld verdoen op de kermis (wat hier trouwens niets kost) en naar het shoppingcentrum gaan. Het waren vier fantastische dagen.

We plannen ook de komende dagen in. Normaal stond Mount Bromo op het programma, maar ook daarvoor moeten we weer vroeg opstaan, peperdure ingangsprijzen betalen en stikt het, volgens het internet, van de toeristen. En dus beslissen we iets heel anders te kiezen: Batu! Een vakantieoord voor de plaatselijke bevolking. Meer over onze avonturen daar lees je hier binnenkort.

Zo zou Mount Bromo er ongeveer moeten uitzien bij zonsopgang.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment