• Menu
  • Menu

Singapore en Legoland

Vanuit Yogyakarta vliegen we naar de hypermoderne stad Singapore. Ons budget laat het echter niet toe om een nacht in Singapore te verblijven en dus reizen we dezelfde dag nog verder naar Legoland, net over de grens met Maleisië. Maar het is de ideale gelegenheid om toch eventjes deze futuristische stad te ontdekken.

Voor het eerst steken we een grens over land over. Wel, het is eens een andere ervaring dan via de luchthaven. We hadden op internet gelezen dat je er echt uren kon verliezen. Ondanks enkele voorkruipende onbeleefde chinezen zijn we in iets meer dan een half uur de grens over. Wat een geluk! Zondagavond bleek een ideale keuze te zijn!

In Johor Bahru verblijven we in een spotgoedkoop appartementje helemaal ingericht in het thema van de Avengers (sorry, foto’s vergeten nemen) met een gemeenschappelijk “infinity pool” zwembad waar we ons wagen aan aan avondlijke zwempartij! Het complex naast Legoland oogt redelijk westers. We kunnen er kiezen tussen Burger King, KFC, Subway of Starbucks. We vinden gelukkig ook iets waar je spaghetti, lasagne en lamsvlees kan eten en gaan er zelfs twee dagen na elkaar eten.

Legoland voelt heel Amerikaans aan. Iedereen groet je vriendelijk, het is er enorm proper en we hebben een fantastische dag. Dat ze hier gewoon zijn aan fikse regenbuien, merken we in de splash. Je wordt hier niet een beetje nat, maar zuipenat, doorweekt tot op je onderbroek! Een andere heel leuke attractie was een rollercoaster waar je op zat met een VR-bril. De rollercoaster op zich is niet zo uitdagend, maar door de bril verandert de volledige ervaring in iets superspannend waarbij de hellingen nog steiler lijken en de bochten nog verrassender. We waren er op een maandag en er was bijna geen volk in het park. Op vele attracties mochten we gewoon blijven zitten voor nog een rondje. Hoe zalig is dat!

Helaas is onze dag te kort. Diezelfde avond nemen we nog de slaaptrein naar onze volgende bestemming: Jerantut. Grote paniek bij oververmoeide Tika als we bij aankomst een kakkerlak en ook verschillende mieren tussen de bedden zien. Ze is niet van plan om veel te slapen! Gelukkig heeft mama een slaapzak mee en een magische DEET spuit dat alle insecten wegjaagt. Helemaal opgekruld in de slaapzak ligt ze een half uur later al te slapen. Het is stikheet op de trein en bij de rest van de familie duurt het wat langer om in slaap te vallen… Het wordt een korte nacht want rond 4 uur moeten we al afstappen voor ons volgend avontuur!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment