• Menu
  • Menu

Kuala Lumpur

Na enkele dagen in de jungle te vertoeven was de stad een groot contrast, maar een welgekomen afwisseling. Dankzij een goede last-minute deal konden we ons een appartementje op de veertiende verdieping in het midden van het centrum veroorloven, met zicht op de KL tower. Ons appartementje had bovendien een wasmachine, wat een luxe! Alle kleren kregen eindelijk eens een grondige wasbeurt, dat was iets anders dan de vele kattenwasjes van de voorbij weken.

We verbleven er in totaal zes dagen en eigenlijk was zelfs dat nog veel te kort. We bezochten er alle belangrijke wolkenkrabbers, China Town, Little India, een Hindoeïstische grottempel en we maakten vele wandelingen langs de mooie straten maar ook door leuke parkjes.

“Hier zouden we wel kunnen wonen” kwam deze week verschillende keren over ons lippen.

Wat Kuala Lumpur zo aangenaam maakt?
Eerst en vooral zijn er veel minder scooters dan in de andere wereldsteden die we tot nu toe bezochten. Het verkeer verloopt er heel ordelijk en gedisciplineerd. Er rijden verschillende gratis bussen doorheen de stad (met airco en gratis wifi!) wat ervoor zorgt dat meer mensen het openbaar vervoer gebruiken. Bovendien zijn er ook verschillende treinen die, voor zover wij mochten ervaren, altijd op tijd rijden!
Een tweede heel aangenaam punt van KL is dat het een smeltkroes is van verschillende culturen. Je ziet dit niet alleen aan de mensen die er rondlopen, maar ook aan het aanbod in restaurantjes. Je kan er gelijk welke maaltijd uit gelijk welke hoek van de wereld eten van hamburgers tot noedelsoep, pasta tot Taco’s, sushi en frietjes… Vooral het aanbod aan Indisch eten was er fantastisch! Natuurlijk voelden we er ons alweer helemaal thuis. Het aanbod aan goede restaurantjes was echt onmetelijk. We hadden veel te weinig tijd om ze allemaal te ontdekken!
Daarnaast is KL een heel groene stad. In bijna elke straat vind je bomen terug, maar er is ook altijd wel ergens een park in de buurt. Het KLCC park had bijvoorbeeld een mégagrote speeltuin (echt wel mégagroot). Er was ook een gratis zwembad en rondom dat alles een looppiste (en ondanks de hitte, zag je daar altijd mensen joggen). Dat allemaal tussen de wolkenkrabbers in. Fantastisch vind ik dat!
Tot slot is KL ook een heel fijne stad om te wandelen. Zo zaten wij bijvoorbeeld twee kilometer van de Petronas towers, maar als we enkele honderd meter stapten, konden we een bovengrondse, airconditioned tunnel nemen die uitkwam in het shopping center van de Twin Towers. Van daaruit kon je dan weer via een ondergrondse tunnel naar een ander winkelcentrum. Geen wonder dat er zo weinig verkeer is. Daar wordt dus nog écht gewandeld!

Maar we zijn heus nog niet klaar met onze wereldreis. Misschien vinden we wel plekjes die we nog leuker vinden?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment