• Menu
  • Menu

Bootjes varen in Ninh Binh

Na onze méga-lange wandeling is het tijd voor wat ontspanning. We reizen richting Ninh Binh. Dit dorpje is een geweldig alternatief voor het toeristische Halong Bay en minstens even prachtig.
We verblijven in Tam Coc wat iets minder toeristisch zou moeten zijn, maar toch ook al heel wat bekendheid gewonnen heeft. We vermaken ons een namiddag met bootje varen op de Ngo Dong rivier tussen de karst-gebergten en prachtige rijstvelden. Voor zij die vorig jaar naar “De Mol” keken: dit is de plek waar ze met hun voeten de roeibootjes voorruit moesten duwen, pindanoten pellen en daarna met een zoogdier, insect of reptiel op de kamer slapen. Na onze lange wandeling van de dag tevoren genieten we des te meer.

De volgende dag bezoeken we eerst de Bich Dong Pagoda waar we veel te veel trappen moeten beklimmen. Daarna gaan we naar Trang An alwaar we alweer in een bootje stappen om de omgeving te ontdekken. Hier is alles nog mooier! Er is minder volk en je mag onderweg regelmatig uitstappen om een tempel te bezoeken. Bovendien gaan we door een tunnel van wel een kilometer lang! Helaas is het weer wat minder mooi dan de vorige dag en moeten we voor het allereerst tijdens deze wereldreis onze jas aandoen…

Het Hang Mua viewpoint blijkt prachtig te zijn bij zonsondergang en dus trekken we in de vooravond nog daarheen. We herkennen de trappen onmiddellijk uit -alweer- “De Mol”. Daar moesten ze deze trappen aan elkaar gebonden en met een extra gewicht beklimmen. Zelfs zonder al dat is de klim behoorlijk zwaar. Eenmaal boven houden we een uitgebreide fotosessie. Hieronder zie je fotomodel Tika in actie! Helaas zat de zon die dag achter de wolken. En Zolang er geen zon is, kan je ze natuurlijk ook niet zien onder gaan…

Voor Heidi betekent dit het einde van haar vakantie. Jammer dat ze alweer weg moet, maar stiekem zijn we ook een beetje blij want Heidi neemt een heleboel van ons teveel meegebrachte bagage en aangekochte souvenirs terug mee naar België en dus reizen we vanaf nu een beetje lichter!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *