• Menu
  • Menu

Trektocht naar Lahu-dorp

Voor we naar Chiang Mai verhuizen maken we nog een tweedaagse trektocht naar een Lahu dorpje in de bergen. De gids belooft ons een gemakkelijke trek speciaal voor de kinderen en de ouderen onder ons.

We worden ‘s morgens vroeg met pak en zak opgehaald aan ons huisje. Het grootste deel van onze bagage blijft in het kantoortje staan. We moeten immers alles wat we willen meenemen zelf dragen tijdens de trektocht en dus beperken we het tot een minimum. We beginnen met een boottocht van ongeveer een uurtje op de Mea Kok River. Eenmaal aangekomen wachten enkele python slangen ons op. Als we veel betalen, mogen we op de foto met de slangen. Aan deze dieronvriendelijke toeristische attractie doen we liever niet mee… We kunnen ook een ritje op een olifant maken, maar ook daar doen we liever niet aan mee. Met een songtaew worden we een stukje verder gebracht, dat maakt onze trektocht alvast wat minder lang. We beginnen al met een heuse klim en na een kilometer staan we al aan een waterval. Enkel Tika en ik wagen ons in het water, de rest houdt het bij een kijkje…

We zetten onze trektocht verder door de rivier over te steken. Geen makkelijk kunstje! Dat zie je aan onderstaande foto’s. De trektocht gaat verder bergop en bergaf. We passeren langs prachtige landschappen, bossen, rijstvelden, … Onze gids weet onze kinderen te boeien met weetjes over dieren en planten en vooral de zelfgemaakte indianenhoed, bamboefluitjes en een geweer voor Kiran.

Tegen de late namiddag komen we aan in een dorp van een Lahu bergstam waar we die nacht zullen overnachten. In het huisje zijn genoeg dunne matrasjes voor ons allemaal om op te slapen, maar dat is het dan ook. Er staan geen stoelen en eten doen we op de grond. Een goed zeteltje zou nochtans deugd doen na zo’n lange wandeling. We genieten van de lokale keuken en krijgen zelfs overheerlijke rat voorgeschoteld. Het dessert van popcorn kon vooral onze kids bekoren. Alles werd klaargemaakt op een houtvuur in de kamer waar we daarna ook nog moesten slapen. Gelukkig hadden we overdag genoeg gezonde buitenlucht binnengekregen.

Na een (niet zo denderende) nachtrust staan we weer vertrekkensklaar voor het volgende deel van onze trektocht. Opnieuw gaat de tocht goed op en neer en we genieten alweer van prachtige landschappen. ‘s Middags stoppen we voor een bamboo-BBQ. We verzamelen bamboostokken om het vuur aan te steken en al het eten wordt met onze hulp op het vuur klaargemaakt. Deze keer gelukkig in open lucht. Het smaakt nog beter dan gisterenavond!

Na onze uitgebreide lunch gaat het gelukkig vooral bergafwaarts. We eindigen aan de rivier alwaar er warmwaterbronnen zijn en we genieten van een natuurlijk warm bad. Het ruikt nogal naar zwavel, maar we ruiken misschien al beter dan voorheen. De bus naar Chiang Mai staat ons al op te wachten. Het is nog een lange rit. Gelukkig zitten de zetels heel erg comfortabel!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *