• Menu
  • Menu

Bangkok, Hua Hin en Kanchanaburi

Vanuit Chiang Mai nemen we de nachttrein naar Bangkok. Het wordt onze laatste week in Zuidoost-Azië en ook de ideale gelegenheid om nog enkele souvenirs mee te geven met onze ouders. Er wordt dus veel geshopt. Bernie bestelt hem een nieuw op-maat-gemaakt kostuum en schoenen.

We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden in Bangkok: het paleis, China Town, Khao San Road, … Oma, opa, mamie en Tika gaan naar de floating market en Maeklon trein markt terwijl Kiran en ik gaan geo-cachen en de grootouders doen nog meer aan cultuur en gaan per fiets de tempels in Ayuthaya bezoeken terwijl Bernie en ik met de kids richting cinema trekken.

Daarna trekken we met z’n allen richting kust, om nog enkele dagen uit te waaien. We verblijven in een groot huis vlak bij het strand. Airco hebben we niet nodig, want er waait een fris windje. Naast de vele strandwandelingen, schelpjes zoeken en genieten van strandbars bezoeken we ook de vismarkt en de apentempel. De tempel staat op de top van een hoge rots vanwaar we een prachtig uitzicht hebben en het krioelt er van de apen. Ze verkopen ook eten dat je aan de aapjes mag geven. Daar kunnen we natuurlijk niet aan weerstaan! Kijk maar op de foto’s hoe Kiran geniet!

Daarna trokken we naar de mooiste watervallen die we tot nu toe gezien hebben: de Erawan Waterfalls. Vooral de prachtige kleur van het helderblauwe water tussen het groene woud kan ons bekoren. De waterval bestaat uit zeven verdiepingen die we te voet naar boven moeten klimmen. Het is er redelijk druk, maar toch vind je er rustige plekjes waar je helemaal alleen kan zijn. Op de vijfde verdieping pauzeren we om te zwemmen. In het begin durven we niet goed in het water, want er komen onmiddellijk visjes aan onze voeten bijten. Die visjes eten enkel dode huidcellen en zijn dus eigenlijk wel heel goed voor de huid, maar het voelt toch wat raar. We klimmen op de rotsen door het water. Zalig!

Daarna trekken we nog naar de beroemde “bridge over the river Kwai”, misschien gekend uit de gelijkaardige film, in Kanchanaburi. Hier zijn tijdens de tweede wereldoorlog heel wat gevangenen gesneuveld tijdens het bouwen van de brug. Tijdens de oorlog is de spoorweg over de brug nooit afgeraakt maar nu is er wel een spoorweg waar een toeristische trein over rijdt. Hier mag, moet je zelfs, over de spoorweg lopen om de overkant te bereiken. De trein toetert naar foto-trekkende toeristen tot ze uit de weg gaan.

Terug in Bangkok trekken we nog voor een dag naar Bang Krachao, de groene long van Bangkok. Eigenlijk is het een soort eiland aan de andere kant van de Chao Phraya rivier. Daar huurden we een fiets om zo het eiland, de vele parkjes en smalle straatjes te verkennen.

De laatste dag hadden Bernie en ik nog vanalles te regelen en trokken de grootouders met Kiran en Tika naar een waterpretpark bovenop het dak van een shopping centrum. Fun verzekerd! Aangezien het maandag was hadden ze het park bijna voor hen alleen. Een mooie afsluiter van deze mooie vakantie met oma, opa en mamie. Ze zullen zeker gemist worden. Wij beginnen alvast aan een nieuw deel van onze reis: Zuid Amerika!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments