• Menu
  • Menu

Van Azië naar Zuid-Amerika

Tijd voor een nieuw deel van onze wereldreis: Zuid-Amerika, vanuit Thailand echt wel de andere kant van de wereld, met twaalf uur tijdsverschil.

Bangkok – 6.00 plaatselijke tijd – 22°C

Ons avontuur begint met anderhalf uur aanschuiven aan de check-in balie in Bangkok. Blijkbaar was er iets mis met het computersysteem en moesten alle tickets met de hand geschreven worden. Dat vraagt natuurlijk wat tijd! We haasten ons door de passport- en handbagagecontrole om te merken dat onze vlucht met vertraging vertrekt… Geen wonder, want er stond nog een hele rij wachtenden achter ons om in te checken, die kunnen er onmogelijk zo snel geraken. We verdoen onze laatste Thaise Bath aan de duurste koffiekoeken ooit (zo’n 3 euro per koffiekoek). Gelukkig smaken ze.

Oslo – 15.00 plaatselijke tijd – -8°C

Enkele filmpjes later komen we aan in Oslo, Noorwegen. Het is er drie uur in de namiddag en al donker. Op de luchthaven openen we onze valies om er onze trui en zomerjas uit te halen! Aangekomen bij het hotel moeten we toch even enkele sneeuwballen op elkaar gooien. Het zal immers de enige sneeuw zijn die we dit jaar zien! Doordat we deze ochtend al vroeg moesten opstaan, zijn we doodop en nog voor zes uur ‘s avonds liggen we allemaal in dromenland. We moeten er de volgende dag immers vroeg uit!
Om 3u ‘s nachts liggen we al allemaal klaar wakker. Reizen in de tijd, toch niet zo gemakkelijk. Tegen 5u staan we superopgewekt en uitgehongerd aan het ontbijt. Daarna hebben we nog even de tijd om een sneeuwman te maken vooraleer we weer het vliegtuig op moeten.

Londen – 9.00 plaatselijke tijd – 4°C

We hebben een tussenlanding in Londen en passeren dus heel dicht bij België, maar zover we kunnen zien zit België volledig onder de wolken, en dus beslissen we om toch maar verder te vliegen!

Miami – 14.45 plaatselijke tijd – 24°C

In Miami is het drukkend warm. Wat een verschil met de sneeuw van deze morgen! Het is nog midden in de namiddag, maar we zijn al doodop. In Thailand is het immers drie uur ‘s nachts. We proberen de tijd nog even te rekken en trekken naar de Mc Donalds voor een vroeg avondmaal. De volgende dag verkennen we de stad Miami nog even. We hebben immers pas ‘s avonds onze volgende vlucht. We bezoeken er de Cubaanse wijk en gaan tot aan de zee! Veel tijd is er niet, maar toch ideaal voor een eerste kennismaking.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment