• Menu
  • Menu

Arequipa

We hebben even een rustpauze ingepland in Arequipa. Bijna drie weken zaten we hier in hetzelfde stadje. Wat er hier allemaal te zien valt? Eigenlijk niet veel… De meeste mensen verblijven hier meestal maar een of twee nachten op weg naar de Colca Canyon. Waarom wij hier dan zo lang blijven? We hadden allemaal gewoon nood aan eventjes rust van al het reizen. Eventjes geen uren op de bus zitten of wachten op de luchthaven. Eventjes niet met valiezen zeulen of valiezen in- en uitpakken. En dus boekten we een leuk appartementje hier in Arequipa. Arequipa is de tweede grootste stad van Peru, ligt midden in de bergen en wordt omgeven door drie hoge vulkanen. Het is trouwens ook gekend bij expats die hier komen omwille van het milde klimaat: heel vaak zonnig, maar nooit meer dan 25 graden. Momenteel is het regenseizoen hier in Peru, maar eigenlijk is het in de voormiddag meestal prachtig weer, komen er in de namiddag wat wolken op en regent het soms eens ‘s avonds. Wat we allemaal deden, lees je hieronder!

Bezoek oude stad

Eerst en vooral bezochten we deze wondermooie stad. We boekten een free walking tour en kregen zo heel wat informatie over de stad. Enkele dagen later keerden we nog eens terug om een filmpje te maken. Het tempo op zo’n begeleide tocht ligt nogal hoog en filmen is niet altijd makkelijk met een groep mensen. Bovendien wil Bernie er een heel speciaal filmpje van maken en moet ik geregeld eens opnieuw voorbij wandelen. We bezochten ook een tentoonstelling van Van Gogh. Daarvoor moet je dus helemaal naar de andere kant van de wereld reizen! Een andere dag bezochten we het prachtige kleurrijke klooster Santa Catalina. Het is eigenlijk een soort stad binnen een stad. Lang geleden waren hier heel wat nonnen. Helaas zijn er tegenwoordig niet veel meer over.

Resirest

Resirest is een organisatie uit Nederland en heeft vestigingen over de hele wereld. Het concept is simpel: je boekt een lunch of avondmaal bij een lokale familie die een maaltijd voor je maken. Op die manier heb je een authentiek contact met de lokale bevolking en steun je hen ook. Het eten was misschien niet overheerlijk, maar het contact was top. We konden eindelijk eens ons Spaans oefenen en we leerden heel wat over de eetgewoonten, typische gerechten, lekkere restaurantjes en andere interessante bezoekjes in de buurt. Ideaal aan het begin van ons verblijf hier! De mensen bij wie we gingen eten waren superlief!

Nog meer lekker eten

De liefde van een man gaat door de maag. En dan zeker als het over de liefde voor een land gaat. Peru heeft in ieder geval al onze liefde gewonnen. In tegenstelling tot Colombia is het eten hier wel goed gekruid. Er mag dan wel geen sterrenrestaurant zijn in Arequipa, er zijn hier wel enkele restaurants die een ster waardig zijn. Die moesten we natuurlijk eens uitproberen! Bovendien betaal je hier maar de prijs van een gerechtje in een Belgische brasserie voor een zeven gangen menu!
We probeerden ook enkele typische gerechten van de streek uit: Alpaca, cavia en natuurlijk ceviche!

Knutselen

Ons kinderen verlangden al heel lang naar eens uitgebreid knutselen. Door een gebrek aan knutselmateriaal, kwam het er maar niet van. Nu we enkele weken op dezelfde plek zaten, gingen we de eerste dag al naar de winkel achter tekenpapier, klei, verf, wasco’s, … Wat een knutselpret!

Spelletjesavonden met expats

Via Facebook maakten we ons lid van de Arequipa expats groep. Deze groep organiseert wekelijks een spelletjesavond en daar gingen we natuurlijk naartoe. Naast heel veel spelletjes spelen was het ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en wat Engels te praten.

Spaanse kinderopvang

Via de expats groep maakten we ook kennis met een kinderopvang vlak bij ons appartementje. HIer in Peru is het momenteel vakantie en dus was het een ideaal moment om ook Tika in te schrijven. Op deze manier leert ze wat Spaans en heeft ze vooral wat kinderen om haar heen om mee te spelen, want dat miste onze sociale meid wel. Er werd gekookt, geknutseld maar ook veel werkjes gemaakt. Net als in de kleuterklas. Ons Tika was in ieder geval dolenthousiast.

Alpaca boerderij

In Arequipa is ook een heuse Alpacaboerderij te vinden. Naast Alpaca’s knuffelen kan je er ook heel wat leren over hoe wol verwerkt wordt. Zo interessant dat we er ook een tweede keer terug keerden om een filmpje te maken, speciaal voor de kindjes van Tika’s klas.

Muurklimmen

Om onze sportieve talenten nog eens in de verf te zetten: In Arequipa kan je ook muurklimmen

Sillar

Iets buiten de stad kan je de ruta del Sillar bezoeken. Sillar is een vulkanische steen die voor veel gebouwen in Arequipa wordt gebruikt. In de steengroeve zie je mensen aan het werk die deze stenen maken. Bovendien kan je er enkele beeldhouwwerkers bezig zien.

De videos

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments