• Menu
  • Menu

George Town

Al vroeg op de ochtend staan we klaar in het busstation wachtend op onze bus naar het eiland Penang. Daar willen we de culturele hoofdstad George Town bezoeken. Sinds de stad in 2008 op de UNESCO werelderfgoedlijst kwam, trekt het heel veel toeristen. Maar op onze bus weinig blanken te bespeuren. Die verkiezen blijkbaar te vliegen naar het eiland. Jammer, want onderweg merken we opnieuw op hoe groen en proper Maleisië wel is.

Tegen de middag komen we aan in de haven van Butterworth alwaar we de overzetboot naar het eiland nemen en verder wandelen naar ons hotel.

Ons hotel heet Lang Hoose en het is ook een echt langwerpig huis uit koloniale tijden. Heel gezellig ingericht maar ondanks de airco (die maar half werkt), veel te warm! Bovendien begint het heel hard te regenen. Wat opzoekwerk op Tripadvisor leert ons dat het best en meest beoordeelde restaurantje van de streek eigenlijk niet zo ver van ons hotel ligt, airco heeft en nog betaalbaar is ook. Met z’n allen daarheen dan maar! Eenmaal aangekomen begrijpen we waarom het restaurantje op de eerste plaats staat: als je een beoordeling schrijft, krijg je een gratis dessertje en als je er twee schrijft zelfs tien procent korting. We beginnen dus alvast ook aan ons vijf-sterren beoordeling. Door de regen keren we terug naar het hotel, we zijn alvast gedoucht.

George Town is naast zijn koloniale gebouwen en mooie straatkunst ook gekend om zijn fantastische streetfood. Dat is ook de voornaamste reden waarvoor wij komen. Je kan talloze rondleidingen door de stad boeken, maar wij kiezen gewoon voor een uitgestippelde wandeling die we op internet vinden. De wandeling brengt ons langs een Chineese markt, heel veel eetkraampjes, India town en ook de kunstwerken. Tegen dat het middag is zitten we goed vol en hebben we door de hitte niet veel energie meer over om te wandelen. We trekken naar een nabijgelegen shoppingcenter met airco (zalig!!!) waar de kids en Bernie een filmpje meepikken terwijl ik gezellig ga shoppen (maar niets koop want ons valiezen geraken amper nog dicht!) ‘s Avonds vinden we nog een marktje met allemaal eetkraampjes. We keren naar huis terug met een goed gevuld maagje!

George Town blijkt ook nog eens vol te liggen van de geocaches. Het ideale moment dus om de blije gezichtjes op ons kaart aan te vullen. Iemand heeft op verschillende bezienswaardigheden een geocache verstopt en dus alweer een ideale gelegenheid om de stad nog meer te verkennen. Bij de beschrijving van elke cache staat telkens een korte uitleg over de bezienswaardigheid.

In de namiddag wilden we nog een fietstochtje maken, maar het is alweer veel te warm. Een filmpje kijken op de kamer is veel gezelliger. ‘s Avonds genieten we, misschien wel voor de laatste keer, van de overheerlijke Indiase keuken. Maleisië staat er om gekend om veel Indiërs te huisvesten, maar morgen vliegen we naar Cambodja en we weten niet of we daar nog Indiaas gaan vinden…

Maleisië heeft in ieder geval al ons hartje veroverd: mooie natuur, vriendelijke mensen, lekker eten, proper, … Benieuwd wat de toekomst brengen zal!