• Menu
  • Menu

Angkor Wat in Siem Reap

Onze volgende bestemming is Cambodja. Hier zijn we vooral om de wereldberoemde tempels te bezoeken. Een leuk extraatje is dat Heidi vanaf hier voor enkele weken met ons meereist!

De eerste dag bezoeken we APOPO, een organisatie die gebruik maakt van ratten om op zoek te gaan naar landmijnen. Heel interessant, alleen vonden de kids het jammer dat ze de ratten niet mochten knuffelen.

‘s Avonds neemt Bernie deel aan een foodtour terwijl wij lekker gaan eten op een plekje waar er ook traditionele dansen zijn.

Voor de foto deden we alsof we het zo vonden …

Voor de foto deden we alsof we het zo vonden ...

Maar eigenlijk vonden we het zo.

Hieronder kan je zelf oordelen. Het eten was in ieder geval lekker!

De volgende dag gingen we naar het oorlogsmuseum. Vooral ons jongens vonden de vele tanks en geweren heel interessant! We verplaatsen ons hier vooral met een remorque tuk tuk, dat is een soort aanhangwagentje dat ze aan een moto hangen en waar we met z’n allen in kunnen. De wandeling terug deden we te voet, iets wat heel veel mensen hier maar heel raar vinden.

Gelukkig wachtte na onze wandeling het zwembad op ons. Aangezien het nog geen hoogseizoen is en Siem Riep krioelt van de hotelletjes, konden we ons binnen ons budget toch iets behoorlijks luxueus veroorloven iets buiten het centrum. Daar moeten we natuurlijk van genieten!

Cambodja is ook gekend om zijn circusartiesten. Het is dan misschien geen Cirque du Soleil, maar het kan er wel bijna aan tippen. En de tickets zijn een fameus stuk goedkoper!

We hebben tot de maandag gewacht om ze te bezoeken, maar uiteindelijk zijn we er dan toch geraakt: de fameuze Angkor Wat tempels. Eigenlijk is er een groot tempelcomplex en is Angkor Wat er maar één tempel van en zijn er nog heel wat mooie tempels in de buurt. We vertrekken ‘s morgens al rond 4u30, want we willen graag de tempels bij zonsopgang zien. Het is nog een beetje koud zo op onze tuk tuk door de donkere straten. Eenmaal bij de tempel blijken we daar helemaal niet alleen te zijn. Gelukkig vinden we nog een muurtje om op te zitten en kunnen we genieten van ons lekker ontbijtje met zicht op de opkomende zon achter de Angkor Wat tempel. De meeste mensen bezoeken aansluitend de Angkor Wat tempel, maar wij besluiten niet de menigte te volgen en door te rijden naar Ta Prohm, beter gekend als de ‘Tomb Raider’ tempel. Helaas blijkt deze tempel pas open te gaan om 7u30 en staan we daar bijna een uur voor openingstijd… Gelukkig is er aan de ingang genoeg entertainment: winkeltjes, kinderen die ons aanspreken en honden! Het uur vliegt zo voorbij en eindelijk mogen we binnen. Deze tempel is echt prachtig! Overal schieten bomen tussen de tempel heen naar omhoog. We voelen ons even Lara Croft.
In de volgende tempel mogen we mee bidden en krijgen we een armbandje aangebonden met veel te veel en veel te straffe parfum op. Onze zweetgeur zal je niet meer ruiken!
Daarna bezoeken we de Phnom Bakheng, een tempel waarbij we heel wat trappen moeten beklimmen. De afdaling is echter nog uitdagender!
We bezoeken nog een heleboel tempels waarvan ik de naam al niet meer weer. Het is ondertussen al 10u en stikheet. Gelukkig heeft onze chauffeur voor vers fris water gezorgd (dat meer op elkaars hoofd dan in onze mond belandt). Ook met wat lekker fruit en een ijsje kunnen we ons verfrissen.
Tot slot keren we terug naar Angkor Wat, waar we deze morgen al waren voor de zonsopgang. De tempel is echt wel prachtig en dus vergeten we even dat het bloedheet is. Onderweg springt er een aapje op Bernie’s hoofd en dat zorgt voor heel wat leuke foto’s!

Hieronder heel wat foto’s van deze mooie dag.

Zo voelen we ons na een ganse dag tempels bezoeken:

Morgen rijden we naar Phnom Penh en de dag erop reizen we verder naar een eco-project in de Cardemon Mountains.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment