• Menu
  • Menu

Ho Chi Minh City

Onze volgende stop is Ho Chi Minh City, één van de drukste steden van Vietnam. Wij willen hier enkele dagen uitrusten en vooral genieten van het lekkere eten. Deze stop begint echter met een tegenvaller. Het super-luxueuze-appartementje-voor-een-spotprijs dat we gereserveerd hadden wordt door de eigenaar geannuleerd op het moment dat we al in de lobby zitten te wachten. Later krijgen we te horen dat de eigenares verkeerde prijzen online had gezet en het daarom heeft geannuleerd. We moeten noodgedwongen op zoek naar iets anders en we vinden niets gelijkaardigs voor dezelfde prijs. Dan maar onze verwachtingen wat lager stellen…

We zitten nu in een hotelletje zonder zwembad waar we zo naar uitgekeken hadden. Maar niet getreurd: we gaan gewoon naar het dichtstbijzijnde waterpretpark. De foto’s zien er alvast lovend uit! Helaas merken we eenmaal binnen dat je minstens 1m40 moet zijn om op de meeste glijbanen te mogen. Heel frustrerend voor zoonlief die dat net niet is… Aan de kant zitten heel wat redders die fluiten om de minste reden: bijvoorbeeld omdat je probeert te zwemmen in het diep. Je mag er enkel drijven op een band! Ze fluiten ook als je met je bril op de glijbaan gaat. Heel frustrerend als je geen mens herkent zonder bril… Maar uiteindelijk hebben we toch een hele dag kunnen afkoelen in het water, en dat is wat telt!

De volgende dag bezoeken we de Cu Chi tunnels. De kijkers van “De Mol” hebben deze tunnels waarschijnlijk al gezien. Ook wij klimmen door enkele van deze tunnels. Ze zijn helemaal niet zo griezelig en we zien maar één vleermuis. We krijgen ook heel wat uitleg over de oorlog in Vietnam en hoe de tunnels ervoor gezorgd hebben dat ze de oorlog hebben gewonnen.

We bezoeken de volgende dag ook nog het oorlogsmuseum. Heel erg om te zien hoe wreed de oorlog wel was. Voor de kinderen hebben ze een opvang, omdat sommige foto’s toch wel heel confronterend zijn. Maar Tika doet het gewoon allebei!

De rest van de dagen in Ho Chi Minh waren niet zo druk gevuld. We genoten vooral van het lekkere eten in Zuid-Vietnam, we gingen wat shoppen, zochten een geocache en passeerden aan enkele toeristische trekpleisters. Na enkele dagen kunnen we al heel goed de straat oversteken zoals echte Vietnamezen!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment