• Menu
  • Menu

Chiang Mai

In Chiang Mai verblijven we een weekje. Lekker uitrusten van al onze uitstappen. Chiang Mai telt meer dan 300 ‘wats’ of tempels. Keuze in overvloed dus! We laten ons leiden door een geocache tocht waarbij we bij verschillende tempels vraagjes moeten oplossen om de cache te vinden. Ideaal om de kids gemotiveerd te houden bij al die tempelbezoeken. Bernie laat zich intussen tatoeëren.

In Chiang Mai is er toch wel een heel bijzondere tempel die iedereen bezoekt en dat is de Doi Suthep. Deze tempel ligt op een berg net buiten de stad en de weg ernaar toe telt heel wat haarspeldbochten. Wij beslissen om de berg te voet te beklimmen. Dat spaart ons toch heel wat van die misselijk-makende bochten.
De weg gaat natuurlijk goed omhoog (768m over 6km, waarvan het grootste deel over de laatste 2km) en is best wel lastig in die hitte. Na een uurtje stappen, passeren we aan de What Pha Lat, beter gekend als de verborgen tempel. Wat een geluk: ze verkopen er koffie, chocomelk en cola. Dat kunnen we alvast gebruiken voor we het tweede deel van onze tocht aanvatten. We laten oma, mamie en Tika achter. Zij nemen verder een taxi naar boven. De rest van de tocht is immers nog steiler dan het eerste deel. Het wordt een heuse beklimming en we zijn blij als we boven zijn. De tempel en het zicht dat we daar te zien krijgen zijn fenomenaal en een mooie beloning voor onze trektocht.

Oude klasgenote (uit de tijd dat ik in India studeerde) Kate woont in Chiang Mai. We spreken verschillende keren af in de week dat we daar zijn. Dat is een blij weerzien!

Chiang Mai staat ook gekend om de vele straatmarktjes met lekker eten. Je hebt hier op elke markt wel een sushi-kraam waar je ongeveer 20 cent betaalt voor een stukje sushi. We hebben ons hier goed rond gegeten!

Na het kattencafé, bezochten we nu ook het hondencafé. We betalen 8 euro per persoon voor een ijsje en een half uurtje honden knuffelen. Nogal prijzig vinden we. Vooral als je weet hoeveel puppy’s we al geknuffeld hebben op straat. Maar de kids genieten met volle teugen en dat is toch waarvoor we het doen.

Onze laatste dag in Chiang Mai trekken we naar het hoogste punt van Thailand: Doi Inthanon.
We beginnen onze daguitstap met een bezoek aan de Wachirathan waterval. We krijgen zelfs een regenboog te zien. Helaas is het te gevaarlijk om in het water te springen en kunnen we dus ook niet naar de pot goud aan het einde van de regenboog.
Daarna maken we een trek door het Inthanon National Park. We passeren nog meer watervallen, een dorpje waar een Karen stam woont en vele koffieplantages waar we ook koffie mogen proeven. Alles is nogal toeristisch opgezet en er is weinig authentiek aan…
We passeren aan een lokale markt waar we producten van de bergstammen kunnen kopen. Tika is alvast in de wolken met haar plaatselijk kleedje!
In de namiddag trekken we eindelijk naar het hoogste punt. Heel spectaculair is het niet, want door de bomen zie je het uitzicht niet meer. Maar het feit dat we op het hoogste punt zijn geweest, is natuurlijk wel een foto waard! Gelukkig trekken we daarna nog naar de King en Queen Pagodas vanwaar we wel een prachtig zicht hebben. Tegen de avond keren we terug naar huis. Het is nog een lange rit.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *