• Menu
  • Menu

Bogota

Nog net voor het nieuwe jaar begint, begeven we ons richting Bogota. We hadden graag oudejaar gevierd in Villa de Leyva, maar blijkbaar trekt heel Colombia daarheen en waren alle betaalbare hotels al weken op voorhand uitverkocht. Onze tweede optie was om een fancy hotel te boeken waar er hevig gefeest werd, maar we bedachten ons op de laatste knip dat we totaal geen aangepaste kledij, laat staan schoenen, mee hadden om naar zo’n feestje te gaan en dus besloten we maar om gewoon een appartementje te boeken en de supermarkt leeg te roven van al het lekkers dat er daar te krijgen viel.

Op oudejaar draagt iedereen hier geel ondergoed. Het dragen daarvan zou je veel geluk en voorspoed moeten brengen in het komende jaar. Om middernacht is er hier ook overal vuurwerk en even na middernacht zie je hier en daar mensen over de straat lopen met een valies achter zich. Ze keren na een zwaar feestje nog niet naar huis, maar geloven dat als je met je valies een toertje rond de blok loopt, je het komende jaar veel zal reizen. Wij moesten dat volgens Kiran niet meer doen want we zullen sowieso al veel reizen!

Op nieuwjaar en ook de rest van de week was het behoorlijk rustig in Bogota. Hier is het nu grote vakantie. Het schooljaar start opnieuw ergens eind januari en zeker tussen Kerst en Driekoningen heeft bijna iedereen verlof. Maar we genieten ten volle van alle rust. Ons appartementje is gelegen vlak bij een speeltuintje en ook niet ver van een shopping center. We gaan elke dag lekker eten en maken een wandelingetje door de vele parken die er in Bogota te vinden zijn. Wat hier enorm leuk is zijn de food courts in de shoppingcentrums. Je kan het een beetje vergelijken met een foodtruck festival maar dan binnen. We bestellen elk eten bij het kraampje dat we het lekkerst vinden, we krijgen een beeper en als het eten klaar is, biept onze beeper. Zo kunnen we elk eten wat we graag willen!

De topattractie van Bogota is Monserrate. Een hoge berg met een kerk aan de top en een prachtig uitzicht over Bogota. Je kan zowel met een funicular, cabines, als te voet naar boven. Wij willen dat natuurlijk te voet doen. De reisgidsen raden ons aan om deze wandeling op een zondag te doen omdat de omgeving niet altijd even veilig is en het beter is om dit op een drukker moment te bezoeken. Als we hier de zondag na nieuwjaar heengaan is het echter een drukte van jewelste. Blijkbaar iets met Driekoningen en iedereen die al lopend de berg naar beneden komt…

We besluiten maar om verder het toeristisch centrum in te wandelen en een andere keer terug te komen. We bezoeken het goudmuseum en Plaza de Bolivar.

Onze wandeling naar Monserrate houden we voor enkele dagen later. Het is een pittige wandeling, 500m steil naar boven. Op meer dan 3000 meter boven zeeniveau is dat geen evidentie! Maar de uitzichten boven zijn adembenemend en de wandeling meer dan waard. We keren wel terug met de kabellift. Dat hebben we wel verdiend!

Helemaal uitgerust en al onze kleren deftig gewassen (in de wasmachine), kunnen we er weer tegenaan. Klaar om het Zuidwesten van Colombia te verkennen!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment