• Menu
  • Menu

Silvia

In Silvia, een klein dorpje op anderhalf uur rijden van Popayan, is er wekelijks een spectaculaire traditionele markt die volgens andere reizigers zeker de moeite waard is. Omdat we niet opnieuw ‘s morgens heel vroeg uit ons bed willen, vertrekken we al van de dag tevoren en boeken we ons een hotelletje in het kleine dorpje. Silvia heeft een prachtige groene omgeving en de locals uit Popayan gaan er vaak voor een weekendje heen.

In de namiddag maken we een mooie wandeling in de omgeving. We genieten van lekkere aardbeien met slagroom en vinden een leuk speelpleintje bij een meer waar de kids de rest van de namiddag kunnen spelen. We worden achtervolgd door een vriendelijke hond die een stukje met ons mee wandelt.

De volgende dag is het tijd voor de markt! We moeten niet vragen waar die plaatsvindt want we zien het al aan de volle bussen Guambiano indianen die komen toegestroomd. De meeste mensen zijn nog traditioneel gekleed: een zwarte rok en felblauwe poncho voor de dames en een blauwe rok met zwarte poncho voor de heren. Zowel de dames als de heren dragen daarbij een zwarte bolhoed.

Het bezoek aan de markt van Silvia is helaas voor ons ook het einde van onze reis door Colombia. Met drie verschillende korte vluchten elk met een andere maatschappij (en dus drie keer bagage inchecken) vliegen we naar Arequipa in Peru. Daarover binnenkort meer!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *