• Menu
  • Menu

Mexico

Na wat vertraging en een overnachting in Londen (eerst werd onze vlucht naar Londen geannuleerd, en daarna missen we onze nieuwe connectie), zijn we dan toch aangekomen in Cancun.

Na SIM kaarten te hebben geregeld voor iedereen, en onze eerste tacos, gaat het richting Tuxtla Gutiérrez in de zuidelijke staat Chiapas. Hier huren we een auto en doen we een rondrit van 1.200 km.

Eerste stop is de Sumidero kloof, waar we met een bootje doorvaren en onderweg apen, vogels, en een krokodil spotten.

Daarna doen we met de auto nog wat uitkijkpunten bovenaan de kloof.

Via Villahermosa, waar we even de staat Tabasco voor binnenwippen, gaat het dan richting Palenque.

De ruines van Palenque dateren van 226-799, en bevatten zeer fijne Maya sculpturen.

Via een zwemstop aan de Roberto Barrios watervallen komen we aan in Frontera Corozal, een klein dorpje aan de Ucumacinta rivier, en de uitvalbasis om de Yaxchilan ruines te bezoeken.

Yaxchilan was een vijand van Palenque, en is nu enkel nog te bereiken door vanuit Frontera Corozal (een gehucht op 200 km van het dichtstbijzijnde stadje) een halfuur met een bootje de rivier op te varen. De ruïnes liggen midden in de jungle, en als je zoals ons eerst in Frontera Corozal overnacht heb je het ‘s morgens voor je alleen (voor de tourbussen vanuit Palenque beginnen toekomen). Buiten ons was er enkel nog een Italiaan met z’n twee kinderen, en op het einde kwam er ook nog een Spaans koppel toe. Onder het geroep van de brulapen en andere oerwoud geluiden hebben we de anderhalf uur dat we door de jungle hebben gedoold dus niemand gezien. Goed voor een echt Indiana Jones gevoel!

Hierna trekken we nog dieper de Lacandónjungle in. Spijtig genoeg is het complex wat we hebben geboekt de nacht ervoor onder water komen staan. In plaats daarvan overnachten we de eerste nacht in een tent, en de tweede in een onderzoekscentrum in het nationaal park zelf (aan de andere kant van de rivier, dus opnieuw enkel met de boot te bereiken). Daar vliegt een van de grootste pandemonium aan geelvleugelaras rond (de meest iconische papegaai soort), die we volop van ver en dichtbij kunnen bewonderen.

Via het nationaal park Lagunas de Montebello, en de Guatemalaanse grens, rijden we naar Comitán.

Waar we de El Chiflón waterval bezoeken.

Daarna is het richting San Cristóbal de las Casas, een dorpje op 2.200 m hoogte in de bergen.

Waar we ook het El Arcotete natuurpark bezoeken.

Dit is onze laatste stop in Chiapas, van hieruit vliegen we naar Mexico City.

Waar we naast de stad bezoeken ook lucha libre gaan kijken in de beroemde Arena México.

Het Chapultepec park bezoeken te voet, te fiets, en op het water.

En een kijkje nemen in het befaamde antropologie museum.

Richting Cuernavaca stoppen we onderweg eerst nog even om bootje te varen in Xochimilco.

Vanuit Cuernavaca bezoeken we Tepoztlán, waar we de bedevaart de berg op wandelen naar de El Tepozteco pyramide, 320 m hoogteverschil op amper 1 km afstand. Spijtig dat de pyramide vandaag niet open is en we dus voor een gesloten deur komen te staan…

Dan verkassen we naar Taxco, wat toch een van de hoogtepunten blijkt. Een zeer mooi stadje gelegen op, en in, een aantal stijle heuvels/bergen.

Met nog een kleine tussenstop in Cancun gaat het daarna huiswaarts.

Om af te sluiten nog wat foto’s van dieren die we onderweg hebben gespot.

Oude auto’s die hier nog volop rondrijden.

En het overheerlijke eten!!!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *